L'educació ambiental als centres educatius

El respecte a l'entorn és un dels molts aspectes sobre els que incideixen els centres educatius a l'hora de formar els alumnes. De fet, es bàsic que els nens i joves es respectin a ells mateixos, respectin als altres i al seu entorn per a poder desenvolupar-se com a persones. Entendre l'entorn, és també entendre com funciona la vida i com treure'n profit (no sols a través de l'obtenció de recursos, sinó també de la inspiració i la imitació).  Si es destrueix o s'elimina, es perdrà tota aquesta riquesa i afectarà a la vida i activitats humanes.

 

Es pot fomentar aquest respecte de diferents maneres i des de diferents àmbits. Des de la cura de la fauna i la flora fins a cuidar dels hàbits més rutinaris: reduir el consum d'aigua, estalviar energia o responsabilitzar-se dels residus que es generen. Cal ensenyar als nens i nenes que tot suma i que, fins i to,t aquell petit gest que ha fet desant el paper al contenidor blau, és important per a mantenir un bosc i tenir aigua més neta.    

 

Actualment els centres educatius de l'Alt Penedès i el Garraf disposen de tota una sèrie recursos que ofereix el Servei d'Educació Ambiental de la Mancomunitat Penedès Garraf per a que el professorat pugui reforçar la prevenció de residus, la reutilització o la separació de la brossa, de manera entretinguda però instructiva i sempre amb la participació de l'alumne.

 

Escribir comentario

Comentarios: 0