CAMPANYA DEL FOMENT DE LA RECOLLIDA SELECTIVA A SANTA FE DEL PENEDÈS

El Servei d’Educació Ambiental de la Mancomunitat Penedès Garraf i l’Ajuntament de Sant Fe del Penedès endeguen una campanya per millorar la participació dels veïns del municipi en les recollides selectives. A partir del 20 de març s’inicien un seguit d’activitats per reforçar la separació de residus i aconseguir un major índex de recuperació.

El divendres 20 de març hi haurà una xerrada informativa sobre la importància de separar en origen i s’explicarà com fer-ho correctament. Els ciutadans podran donar la seva opinió, aportar suggeriments o queixes del funcionament de les recollides. En acabar, es facilitarà gratuïtament als residents, un seguit d’elements promocionals per incentivar la seva participació en la recollida selectiva.

També del 23 al 31 de març, es podrà visitar al Centre Cívic del municipi l’exposició SOS PLANETA, que explica l’impacte ambiental i social que generen els residus sobre el nostre planeta.

Finalment, el dijous 9 d’abril es realitzarà un taller de Forjats de Cartró, que permet realitzar elements decoratius amb aquest material, i el dijous 16 d’abril es realitzarà el taller de reciclatge de l'oli domèstic, Fem sabó. Tots dos tallers són gratuïts però cal fer inscripció prèvia a l’Ajuntament.

A Santa Fe del Penedès, abans de la implantació de la recollida selectiva de la fracció orgànica, l’any 2011 es reciclava un 19% del total dels residus generats al municipi. L’any 2013 el percentatge de recuperació ja va ser superior, arribant al 41,25%.

Escribir comentario

Comentarios: 0