Campanya contra el malbaratament alimentari.

Santa Margarida i els Monjos enceta una campanya contra el malbaratament alimentari

 

L’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos i el Servei d'Educació Ambiental de la Mancomunitat Penedès Garraf enceten la campanya SOM GENT DE PROFIT, per conscienciar la població contra el malbaratament alimentari i la promoció d’hàbits de consum responsables a la llar, restaurants o escoles, entre altres.

 

L’objectiu de la campanya és conscienciar la població sobre la quantitat d’aliments encara aprofitables que es llencen, tant a casa com fora d’aquesta (als restaurants, a les escoles...) i per fer-ho s’han previst tota una sèrie d’accions repartides en les cinc setmanes que durarà la campanya: repartiment de fulletons i cartells, realització de xerrades i tallers adreçats a públic general, un tallers per a les escoles del municipi, activitats informatives alguns diumenges de mercat, un concurs d’idees i propostes de reaprofitament alimentari, així com una proposta de col·laboració directa amb el sector local de la restauració.

 

SOM GENT DE PROFIT s’iniciarà amb la presentació pública que es durà a terme el proper dimarts dia 16, a les 7 de la tarda, al Molí del Foix. L’acte inclourà una xerrada sobre malbaratament i un tastet de productes “Es Im-perfect”, a càrrec de l’associació Espigoladors.

 

Una part important de la campanya es durà a terme en els bars i restaurants de la població que s’han adherit a la proposta. Aquests establiments disposaran d’informació sobre el reaprofitament alimentari i oferiran bosses per tal que els clients que no s’hagin acabat l’àpat, puguin emportar-se el menjar a casa, amb l’objectiu de promoure bones pràctiques de reaprofitament.

 

Per al públic en general la campanya ha previst també dos tallers formatius que es duran a  terme al Molí del Foix. El primer es farà el dia 25 de febrer, a les 6 de la tarda i anirà a càrrec d’Isi Torres, que ensenyarà com fer conserves amb excedents de fruita i verdura. El segon abordarà el tema de la cuina d’aprofitament de temporada i es farà el dia 10 de març, a càrrec d’Irene Gelpí. Els dos tallers són gratuïts però cal inscripció prèvia per  tal de fer previsió dels materials.  

 

Durant la campanya, també es duran a terme accions de conscienciació i dinamització al mercat setmanal dels diumenges i al punt d’informació turística i s’habilitaran bústies especials als equipaments municipals en les que es podran deixar idees per al reaprofitament. Entre totes les propostes presentades es farà el sorteig de tres àpats per a dues persones en alguns dels establiments col·laboradors.

 

A Catalunya es llencen cada any 260.000 tones d'aliments a les escombraries, sobretot a les llars, comerços i restaurants. Malbaratant aliments es llencen els diners que ha costat produir-los, es malgasten els recursos naturals invertits i es desaprofita un bé molt valuós.

 

 

Escribir comentario

Comentarios: 0