La Mancomunitat Penedès Garraf celebra el Dia de la Terra.

El Dia de la Terra es va celebrar per primer cop el 22 d'abril de 1970. El seu promotor fou el  senador  nord-americà  Gaylord Nelson, que volia conscienciar dels problemes del  medi ambient  per protegir la  Terra. En aquesta convocatòria van participar 2.000 universitats, 10.000 escoles i centenars de comunitats. La pressió social va fer que el govern dels  Estats Units  creés, a instància també del senador Gaylord Nelson,  l'Environmental Protection Agency  (Agència de Protecció Ambiental) i lleis de protecció del medi ambient.

 

Les treballadores del Servei d'Educació Ambiental de la Mancomunitat ens sumem a aquesta celebració i, en nom de la nostra Presidenta Rosa Huguet, hem elaborat un obsequi per als treballadors i els electes de la Mancomunitat.    Es tracta d’una tècnica japonesa de cultiu (Nendo Dango) per frenar la desertització que permet, de manera molt senzilla, plantar llavors autòctones amb la mínima intervenció possible sobre el sòl.


Comunicat de la Presidenta Rosa Huguet i Sugranyes

El 22 d’abril se celebra arreu del món el Dia Internacional de la Terra, un esdeveniment impulsat per les Nacions Unides per sensibilitzar-nos sobre els problemes del medi ambient, protegir la Terra per a les futures generacions i mobilitzar la població per un canvi de conductes.

 

Enguany el lema d’aquest dia mundial són els arbres per la Terra i l’objectiu és plantar 7,8 milions d’arbres en les propers 5 anys. Arbres que ajudaran a combatre el canvi climàtic, a respirar aire net, a contrarestar la pèrdua d’espècies, a millorar la connectivitat dels hàbitats i a ajudar a les comunitats i als seus mitjans de vida, proporcionant aliments, energia i recursos econòmics.

 

L’activitat diària dels serveis que prestem als 33 municipis de les nostres comarques comporta accions de millora al medi ambient; a través de la gestió dels residus municipals, del sanejament de les aigües residuals, de l’atenció als animals de companyia...

 

Des de la Mancomunitat Penedès Garraf, volem afegir-nos a  aquests objectius del Dia Internacional de la Terra aportant un petit gra de sorra a aquesta causa, ja que és a través de la conscienciació col·lectiva que avançarem en aquests objectius.

 

Així, en nom de la Institució que represento, aprofitem per fer-vos arribar un petit obsequi elaborat per l’equip del Servei d’Educació Ambiental. Es tracta d’una capseta de cartró, feta amb material reutilitzat, que conté dues boles d’argila o “Nendo Dango” amb llavors de diferents plantes aromàtiques autòctones.

 

Seguiu les instruccions d’aquest mètode de cultiu japonès, basat en la mínima intervenció sobre el sòl, i ja veureu que amb un petit gest, també podreu contribuir a la celebració del dia de la Terra.


Nendo Dango

En japonès significa  "bola d'argila". És un mètode de cultiu desenvolupat per Masanobu  Fukuoka com a mètode contra la desforestació. Consisteix en crear unes boles d'argila barrejades amb llavors i substrat vegetal i es deixen assecar al Sol. No necessiten ser plantades, es llencen al lloc on volem i es desfaran amb la primera pluja intensa. En aquest moment les llavors comencen a germinar.

Us deixem unes fotos amb  els  Nendo  Dango que hem elaborat .


Escribir comentario

Comentarios: 0