3 de juliol. Dia Internacional sense bosses de plàstic.

Digues no a la bossa de plàstic!

Aquest diumenge 3 de juliol és el dia internacional sense bosses de plàstic. L'objectiu és que cada vegada més gent digui no a aquest residu tant costós per al medi.

Sabeu que és un dels residus més abundants als nostres mars i oceans? La seva vida mitjana és de 5 minuts a les nostres mans i triga uns cent anys a desintegrar-se al medi. De nosaltres depèn que el problema vagi a menys.

És tan fàcil com portar sempre a sobre una bossa reutilitzable i  quan anem a fer la compra a grans superfícies portar caixes o bosses grans de casa.

 Campanya de prevenció de residus i reforç de recollides selectives als comerços de Sant Martí Sarroca

Un dels objectius de la campanya de prevenció de residus que estem realitzant als comerços de Sant Martí Sarroca és la reducció de les bosses de plàstic. Per aconseguir-ho s’està premiant a tots aquells veïns i veïnes que van a comprar amb la bossa reutilitzable que regalem durant la campanya i no demanin, o rebutgin, la bossa de plàstic.

 

Tant a les xerrades informatives, com a les visites porta a porta, hem lliurat una bossa reutilitzable per anar a comprar i un targetó per emplenar als establiments comercials que s’han adherit a la campanya. Cada vegada que els veïns o veïnes rebutgin o no demanin  la bossa de plàstic i utilitzin la bossa reutilitzable de la campanya obtenen un segell. Quan aconsegueixen 5 segells, el targetó es bescanvia per dos paquets de bosses compostables.

 

Com es pot veure, d’una banda es treballa amb la ciutadania sobre la necessitat de reduir les bosses de plàstic, d’altra banda es fomenta l’ús de les bosses compostables  per a la recollida de la brossa orgànica i la reducció d’impropis en aquesta fracció. Per últim, però no menys important, es fomenta el comerç local del municipi.

 

Aquesta campanya als comerços s’està duent a terme des del dia 9 de juny i finalitzarà el 16 de juliol.

 


Escribir comentario

Comentarios: 0