A Sant Quintí de Mediona, Sant Pere de Riudebitlles i Torrelavit

Campanya contra el malbaratament alimentari

Amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Mancomunitat Penedès Garraf 

 

 El passat 19 de setembre es va iniciar a Sant Quintí de Mediona una campanya per conscienciar la població d'aquests tres municipis contra el malbaratament alimentari i la promoció d'hàbits de consum responsables .

 

 Som gent de profit

Sota aquest lema es pretén que la població tingui present la quantitat d'aliments encara aprofitables que es llencen a la brossa, tant a casa com als restaurants, comerços o escoles. Per reforçar les actuacions , la campanya es realitzarà de manera continuada en els tres municipis . S'ha iniciat el 19 de setembre a Sant Quintí de Mediona i finalitzarà el 12 de desembre a Torrelavit.

Diferents accions i recursos

Al llarg de quatre mesos es facilitarà a la població del territori consells que ajudin a no llençar menjar mitjançant una sèrie d'accions: enviament d'informació a les llars, repartiment de fulletons i penjada de cartells, tallers d'aprofitament culinari, punts d'informació en equipaments municipals, així com una proposta de col·laboració directa amb  el sector de la restauració.

Canvi d'hàbits, bones pràctiques

L'objectiu de la campanya és promoure un canvi d'actitud al voltant del malbaratament alimentari i fomentar el reaprofitament. Per aquest motiu el gruix de la campanya s'adreça als bars i restaurants de les tres poblacions. Els establiments adherits rebran un distintiu  de col·laborador en la campanya , disposaran d'informació sobre aprofitament alimentari i oferiran als clients la possibilitat de portar-se a casa el menjar sobrer.Tallers de cuina teòrics i pràctics per evitar el malbaratament alimentari

Per al públic en general la campanya realitza dos tallers de cuina finançats per la Diputació de Barcelona. Per una banda el "taller de conserves amb excedents de fruites i hortalisses", per aprendre mètodes de conservació per elaborar melmelades i patés, i el "taller de cuina d'aprofitament" per aprendre a aprofitar el menjar que sobra i preparar àpats nous a partir d'aquestes sobres. Els tallers es realitzaran als tres municipis, seran gratuïts i hi haurà un tast dels productes cuinats. Les dates les anirem publicant en aquest blog i al nostre facebook.  


Dades sorprenents

A Catalunya es calcula que cada any es llencen 260.000 tones d'aliments, provinents sobretot de llars, comerços i restaurants. Malbaratar aliments suposa llençar els diners que ha costat produir-los i malgastar els recursos naturals invertits.  Amb un canvi d'hàbits i actitud  podem ajudar a girar aquesta situació.

Nosaltres ho podem fer perquè SOM GENT DE PROFIT

Escribir comentario

Comentarios: 0