La campanya contra el malbaratament a Mediona

S'iniciarà el 17 de gener i s'allargarà fins el 19 de febrer.

 

A finals de gener, els veïns i veïnes de Mediona rebran dins del Butlletí Informatiu Municipal una carta informativa on s’hi descriuen els objectius i les actuacions de la campanya. També es facilitarà un tríptic informatiu amb les dades sobre el malbaratament alimentari que es produeix a Catalunya i un seguit de consells per evitar aquest hàbit incorrecte i aprofundir en les propostes d’aprofitament alimentari.

Tant la carta informativa com el tríptic animen als veïns i veïnes a visitar la pàgina web www.somgentdeprofit.cat on s’hi poden trobar moltes receptes, vídeos, consells i fins i tot una calculadora de racions per ajudar a calcular les quantitats correctes dels ingredients de les receptes.

D’altra banda, durant els dies 1 i 2 de febrer es realitzaran uns punts informatius a diferents espais del municipi, amb l’objectiu de difondre els continguts de la campanya.

 


També es realitzaran dos tallers gratuïts (de 2 hores de durada), que inclouen continguts teòrics i pràctics sobre l’aprofitament alimentari i també tast dels productes elaborats durant els tallers. Les dates són les següents:

  • El dijous 9 de febrer de les 18:00 a les 20:00 a la sala del Casal Medionenc,  Maria Lluïsa Torres realitzarà el taller de “Conserves d’excedents de fruites i verdures” per aprendre mètodes de conservació d’hortalisses i fruites per elaborar melmelades, patés i altres acompanyaments per als plats.
  • El dijous 16 de febrer a les 18:00 hores al local social de La Font del Bosc, tindrà lloc el segon taller que serà sobre “Cuina d’aprofitament” a càrrec d’Irene Gelpí, per aprendre a aprofitar el menjar que ens sobra i a preparar àpats nous a partir d’aquestes restes.

 

Per assistir-hi cal inscriure’s trucant a l’Ajuntament (93 898 50 02) o enviant un mail a l’adreça mediona@diba.cat 

 

 Els establiments d’alimentació i de restauració del municipi també poden adherir-se a la campanya evitant dins del seu establiment el malbaratament i oferint als seus clients informació sobre el reaprofitament alimentari.

 

En el cas dels establiments de restauració, els establiments adherits també oferiran bosses de paper per tal de fomentar l’hàbit d’endur-se a casa el menjar i el beure que hagi pogut quedar al plat o a la taula, normalitzant així aquest gest tant estalviador.

Escribir comentario

Comentarios: 0