22 d'abril de 2017

Dia Mundial de la Mare Terra

Cada 22 d’abril se celebra arreu del món el Dia Mundial de la Mare Terra, impulsat per les Nacions Unides per sensibilitzar-nos sobre els problemes ambientals, protegir la terra per a les generacions futures i mobilitzar la població per un canvi de conductes.

 

Les Nacions Unides reconeixen que la Terra i els seus ecosistemes són la llar de la humanitat i estan convençudes que si volem aconseguir un equilibri just entre les necessitats econòmiques, socials i ambientals de les generacions presents i futures és necessari promoure l’harmonia amb la natura i la Terra.

 

Cada any està dedicat a una temàtica diferent i la d’aquest any es denomina “Alfabetització mediambiental i climàtica”. Amb l’educació es constitueixen els fonaments del progrés; necessitem que els ciutadans, tant actuals com futurs, coneguin el concepte de canvi climàtic i siguin conscients del perill sense precedents que corre el planeta. El coneixement ens portarà a prendre mesures per defensar el medi ambient.

És en aquest punt on trobem la importància de l’educació ambiental per ajudar a la societat a comprendre els problemes que existeixen derivats de la sobreexplotació del medi que ens envolta. Coneixent les causes podrem ser capaços de prendre les mesures necessàries per canviar el paradigma social i econòmic que ens ha portat a aquesta situació.

 

El Servei d’Educació Ambiental de la Mancomunitat Penedès Garraf treballa cada dia per explicar als ciutadans d'ambdues comarques quines mesures i accions tenen al seu abast per incidir en l’estalvi d’aigua i en el seu correcte sanejament, com poden augmentar la quantitat i de la qualitat dels residus recollits selectivament i promouen accions educatives per aconseguir un tracte respectuós amb els animals de companyia.

 

A la  pestanya de campanyes d'aquest bloc, trobareu informació sobre les accions educatives que realitza la Mancomunitat Penedès Garraf així com enllaços a diferents manuals i reculls de bones pràctiques sobre  temàtiques relacionades amb els serveis que presta la institució.

 

Tots els integrants de la societat, tant ciutadans com ens locals i governs, hem de fer un pas endavant a nivell individual i global per poder assolir aquests objectius.


Escribir comentario

Comentarios: 0