Curs 2018-2019

Guia d'activitats d'educació ambiental

Des del Servei d'Educació Ambiental de la Mancomunitat Penedès-Garraf presentem la Guia d’Activitats d’Educació Ambiental, amb el recull de tallers, xerrades i visites guiades a instal·lacions de la Mancomunitat, relacionades amb la prevenció, reducció, reutilització i recollida selectiva dels residus, així com en la millora del medi ambient.

 

Som l’equip d’educadores del Servei qui desenvolupem aquestes actuacions, que giren en l’entorn de la reducció dels residus en la vida quotidiana, la participació activa dels ciutadans en les diferents recollides selectives, en la reutilització, en l’estalvi de recursos naturals i en la protecció del medi ambient.

 

Les activitats presentades estan pensades des del joc i l’experimentació, i es centren en la prevenció, reutilització i reciclatge de residus, el canvi climàtic, la contaminació de l’aigua i la tinença responsable d’animals de companyia.  Alhora es proposen visites guiades a diferents equipaments com el Centre d’Acollida d’Animals Domèstics, la Planta de Compostatge, la Deixalleria o la Depuradora.

El curs passat vam introduir la novetat de que en algunes activitats i tallers es modifica la realització presencial a l’aula per la cessió del material a les escoles per a què el mateix professorat pugui impartir les activitats d’educació ambiental, com ara el taller “Fem paper!” i les activitats “Juguem amb els colors” i “No m’emboliquis més”.

Totes aquestes actuacions es dirigeixen als centres educatius (des d'Educació Infantil a Batxillerat i Cicles Formatius).

 

A l’apartat Serveis per a Centres Educatius d'aquest web, trobareu la guia i el detall de les activitats que es recullen. Des d'aquestes mateixes pàgines es poden gestionar les sol·licituds de realització d’activitats. Recordar que les activitats són gratuïtes per a tots el municipis que pertanyen a la Mancomunitat.

 

Aprofitem l'ocasió per recordar que podeu seguir l'activitat del Servei, a la nostra pàgina oficial de Facebook,  que combina informació i consells sobre la gestió dels residus amb la sensibilització i l’educació ambiental en general.